Wij willen ontzettend graag dat jij ons trouwt, maar vinden het best spannend om de knoop door te hakken. Stel dat ons huwelijk niet door kan gaan; kunnen we het dan verzetten?

Graag wil ik met jullie meedenken om te kijken naar wat er wel mogelijk is. Mochten jullie toch overwegen om jullie huwelijk te verzetten, dan ga ik hier heel flexibel mee om. Samen kijken we naar een passende nieuwe datum, daar komen we zeker uit!

Voltrek je ook huwelijken in het buitenland? Zijn die rechtsgeldig?  

Graag zelfs! Ik sloot bijvoorbeeld al huwelijken boven op een berg in Oostenrijk en in Italië op een schitterend landgoed. Wat een BABS in het buitenland mag doen, is ceremonieel verbinden. Dit betekent dat het wettig deel in Nederland plaats vindt, of door een plaatselijk bevoegde ambtenaar waarna er een ceremonie plaatsvindt. Hier hoeven de gasten overigens niets van te merken. 

 

Er komen ook buitenlandse gasten; is het mogelijk om de ceremonie (deels) in het Engels (of een andere taal) te doen?

Jazeker. Bijvoorbeeld een welkomstwoord in een andere taal is geen enkel probleem. Zo sprak ik al gasten aan in het Noors, Fins, Thais, Russisch, Spaans, Italiaans, Frans en Turks. Ook is het mogelijk om in overleg de hele speech in het Engels of Duits te doen. Deze twee talen spreek ik namelijk vloeiend.

 

​Hoe ver van tevoren moet ik beginnen met de voorbereidingen als ik jou als trouwambtenaar wil?

De meeste huwelijken worden ver vooruit gepland. Er komen veel aanvragen binnen, ook voor volgend jaar of zelf het jaar daarop. Maar ik ben ook wel eens een week van tevoren gevraagd.

Ik krijg echt héél veel aanvragen per jaar en moet helaas vaak nee zeggen. Als jullie trouwdatum eenmaal bekend is, kunnen jullie het beste direct contact met mij opnemen. En zeker in het hoogseizoen (april t/m september) ben ik snel volgeboekt. In 2024 heb ik nog maar een paar plekjes vrij. Maar natuurlijk kunnen jullie ook geluk hebben, en heb ik op het laatste moment nog ruimte in mijn agenda. 

Hoe dan ook: check mijn beschikbaarheid en stuur me dan een bericht of bel me op.

 

Hoe kan ik het beste de kinderen bij ons huwelijk betrekken?

Er is niets mooiers dan trouwen met de kinderen erbij! Ze kunnen bijvoorbeeld de ringen aangeven, met de hamer een klap geven op het huwelijk of een op maat gemaakte instemmingsakte tekenen. Mocht je zelf een idee hebben, laat maar horen! Misschien hebben jullie kinderen zelf ook wel héle goede ideeën! (Vaak wel!)

 

Heb je bezwaar tegen LHBTQ huwelijken? 

Natuurlijk niet! Ik heb wel bezwaar tegen mensen die daar een bezwaar tegen hebben. 

 

Aan welke kosten moeten we denken bij de gemeente?

Iedere gemeente hanteert andere regels en procedures, het beste is om contact op te nemen met de gemeente waar jullie gaan trouwen en daar informatie op te vragen. Vaak staat er ook veel vermeld op de website van de betreffende gemeente. 

 

Bij jou staat alles wel heel open op je site. Prijzen, data, noem maar op...

Dat klopt, ik hou van transparantie en duidelijkheid. Geen vage verhalen over "iedere ceremonie is op maat en daar hoort een op maat gemaakte prijs bij". Het is geen koehandel waarbij je kijkt welk bruidspaar er per ongeluk 100 euro meer kan betalen zonder te morren. Daar hou ik niet van.  Eén prijs, één afspraak. Transparant, duidelijk en wel zo eerlijk.  

Hetzelfde geldt voor de data waarop ik huwelijken heb gepland. Dat mag iedereen weten. Het is geen geheim en je kunt gelijk zien of de datum van jullie prachtige dag nog vrij is. Wel zo handig.

 

Wij willen onze geloften hernieuwen, kan dat?

Dat kan zeker, heel mooi en bijzonder om te doen.

 

Mijn tante wil graag zingen tijdens de ceremonie, kan dat?

Alles is bespreekbaar! Als jullie je wensen op een rijtje zetten, help ik graag bij het samenstellen van een memorabele ceremonie. Ik zal altijd een eerlijke mening geven met als ultiem einddoel; een fantastische ceremonie die helemaal "jullie" is.

 

Trouw je in geheel Nederland?

Uiteraard! Ik woon dan wel in de Achterhoek, maar ik trouw jullie waar je maar wenst. Op een kasteel, in je achtertuin, een boot, je favoriete kroeg of driehoog achter, van Den Helder tot Maastricht. Ik kom overal naartoe gereden.

Hint: Curaçao is óók een Nederlandse gemeente, dus ik ga graag mee om jullie daar voor de wet te trouwen.  ;-)

 

Heb je ervaring met Handfasting?

Jazeker! Ik heb al meerdere huwelijken gedaan waarbij de geloften of het ja-woord onder handfasting plaatsvonden. Het is een prachtige aanvulling!

STAAT JE VRAAG ER NIET TUSSEN?