Ik ben heel trots op het feit dat ik al honderden bruidsparen heb mogen trouwen voor de wet. Op de mooiste plekjes in Nederland.

Van kastelen, bossen, aanlegsteigers, boomgaarden, hooibergen en dierentuinen tot zelfs bovenop de Euromast.

Zelfs over onze landsgrenzen heen zoals bijvoorbeeld al meerdere keren in Oostenrijk bovenop een berg, midden in Italië op een schitterend landgoed en in Duitsland.

Vele bruidsparen gingen jullie dus al voor en hier vinden jullie een aantal van hun reacties.

 

 

93 Ervaringen  *****


Evy en Willem  *****

Een jaar geleden, op 10 juni 2023, trouwde Wijbrand ons, op ons "samen 80 feestje!" Een kleine 2 maanden voor deze dag besloten we namelijk om op ons "samen 80 feestje" te gaan trouwen.

Alles voor het feest was “geregeld” maar het trouwelement moest daaraan toegevoegd worden! Dan kun je geen betere trouwambtenaar treffen dan Wijbrand. Omdat alles in een sneltreinvaart moest, was het heel fijn om alle vragen aan hem te kunnen stellen, hij was uiterst behulpzaam en gaf top adviezen! Niets was te gek!

Op 10 juni, 2 uur voor de ceremonie aanwezig zijn om het verrassingselement in stand te houden? Geen probleem!

Hij was op tijd aanwezig, verstopte zich in huis en wachtte rustig af!

De ceremonie was schitterend, luchtig maar toch met emotie, met een grote lach maar ook met een traan bij speciale onderwerpen. Alles zat erin wat we van te voren besproken hadden maar met een “Wijbrand sausje”.

Nu een jaar later hebben onze vrienden het nog over de ceremonie en over Wijbrand. Een dag om nooit te vergeten!

Tabitha en Gerard  *****

Wijbrand kwam een avondje praten en dit werd een lange avond, in de goede zin van het woord.

Ons liefdesverhaal is hier en daar een tikkeltje ingewikkeld en niet echt romantisch. Maar wauw, wat heeft Wijbrand het goed verwoord. Het was een prachtig verhaal!

Precies hoe wij zijn. Het was soms erg grappig. En de juiste dingen werden op de juiste manier vertelt.

We hebben veel respect voor Wijbrand hoe hij dit heeft gedaan.

Je bent een topper!

Inge en Jeroen  *****

Wat een onvergetelijke dag en een prachtige ceremonie!

Alsof Wijbrand ons al jaren kent, vertelde hij ons liefdesverhaal. Alles klopte, was mooi, oprecht, en precies zoals wij zijn.

Al onze gasten hebben genoten van het enthousiasme en de humor.

Wijbrand is duidelijk, communiceert makkelijk en zorgt ervoor dat je je op je gemak voelt. Wijbrand is trots om trouwambtenaar te mogen zijn en levert de perfecte bijdrage tijdens de ceremonie voor de (cliché, maar zeker waar!) mooiste dag van je leven!

Nardeen en Björn  *****

Al ruim voordat wij gingen trouwen hadden we Wijbrand uitgekozen als trouwambtenaar. Wat een vrolijke, deskundige en energieke man!

Tijdens een bezoek aan de trouwbeurs wisten wij één ding zeker: hij gaat ons ooit trouwen.    Anderhalf jaar later was het dan zover.

Wijbrand heeft veel tijd en moeite gestoken in de voorbereiding van onze ceremonie en wist tijdens de ceremonie precies de juiste toon te raken. Een mooie uiteenzetting van ons liefdespad, een grapje over een dierbare gast of juist een eervolle vermelding, Wijbrand weet het allemaal te combineren.

Onze gasten praten nog steeds over hoe leuk de ceremonie was.

De reactie van een moeder van twee drukke kinderen bleef ons het meest bij; “het is bij de juf of bij mij nog nooit gebeurd dat ze een uur lang stil zijn en vol verwondering luisteren”. 

Echt een aanrader!

Amy en Jesper  *****

Een jaar geleden zijn wij getrouwd, wat vliegt de tijd.

Als wij met vrienden en familie terugdenken aan onze mooie dag komt altijd als eerste de ceremonie aan bod en dan vooral die leuke man die alles zo mooi aan elkaar praatte. Ondanks dat wij en Wijbrand elkaar maar één keer echt hadden gezien en gesproken voor het trouwen (waar we uiteindelijk gezellig een hele middag mee vulden), wist hij precies wat te zeggen over ons en maakte het super persoonlijk.

Wijbrand bracht alles wat hij had geleerd over ons, in een mooi geheel met humor en romantiek, waarbij onze gasten ons liefdesverhaal in een klein verhaaltje te horen kregen. En dat vonden wij en zij erg leuk!

Wij voelden meteen een goede klik met Wijbrand waardoor er een relaxte sfeer hing voor en tijdens de ceremonie en we er echt van konden genieten.

Wijbrand is een aanrader om jullie grote dag nog onvergetelijker te maken!

Kimberley en Dylan  *****

Het valt niet in een paar woorden te omschrijven hoe wij en onze gasten de ceremonie hebben ervaren! Ze praten er tot de dag van vandaag nog steeds over hoe leuk de ceremonie wel niet was en dat de tijd voorbij vloog! Met andere woorden: van die lange zit waar vele tegenop keken, vooral met kinderen aanwezig, is absoluut geen sprake van geweest!

Via een trouwbeurs kwamen wij Wijbrand tegen, we raakten aan de praat en al snel wisten wij als bruidspaar: hem moeten we hebben! En dat is ook gebeurd! Wat een fijne ervaring en communicatie hebben wij gehad vanaf de gehele aanloop naar onze grote dag toe. Hij denkt mee, hij is realistisch én hij staat altijd open voor leuke, nieuwe en spontane ideeën. Wat wil je nog meer?

Deze ceremonie was precies zoals wij zijn. Spontaan, vriendelijk, uitdagend, grappig, gevoelig en met een leuke betrokkenheid naar de gasten toe! Wij hadden ook een gezin over uit zwitserland die hij zonder moeite, met onze goedkeuring, even uitgebreid in hun eigen taal welkom heette op de bruiloft, omdat zij geen Nederlands spraken. Hoe gaaf is dat, als iemand zo onverwachts betrokken wordt!

Ook op de dag zelf is Wijbrand betrokken bij ons geweest en hoe wij ons voelden, zowel voor als na de ceremonie. Wij hadden ons geen betere ceremonie kunnen wensen en nemen deze ervaring met alle liefde mee in onze herinneringen en die van onze gasten!

Dankjewel Wijbrand, voor het mede mogelijk maken van onze dag!  Wij kunnen jou in ieder geval alleen maar aanbevelen aan iedereen die zijn of haar dag memorabel wil maken!

Liefs,
Kimberley en Dylan
24.04.2024

Charlotte en Daan  *****

Hele mooie ceremonie, waarbij iedereen verbaasd was hoe persoonlijk en grappig het was.

Lana en Peter  *****

Wijbrand heeft ons verhaal op een mooie en vooral grappige manier verteld. Hij nam uitgebreid de tijd om ons te leren kennen en luisterde goed naar onze wensen.

Natasja en Martijn  *****

"Disclaimer: deze review gaat écht over Wijbrand de trouwambtenaar.

Een goede verloskundige begeleidt je in het proces richting een van de belangrijkste en mooiste dagen in je leven en speelt een sleutelrol óp een van die belangrijkste dagen in je leven. Die luistert naar je wensen, voelt aan waar behoefte aan is en stuurt bij waar nodig. Voor een verloskundige ben je een van de vele cliënten die zij begeleiden. Maar een goede verloskundige geeft je wel het gevoel dat jouw belangrijke dag heel speciaal en bijzonder was. En als je terugdenkt aan die speciale en bijzondere dag, is die verloskundige daar onlosmakelijk mee verbonden. En als je écht een goede verloskundige had, dan kan je zelfs het gevoel hebben dat die dag zo speciaal en bijzonder was dánkzij die verloskundige, dat diegene toch een beetje de held van die dag was.

Conclusie: Wijbrand zou een fantastische verloskundige zijn.

Maar… Wijbrand ís geen verloskundige, maar hij is trouwambtenaar.

En wij hadden het geluk dat hij ónze trouwambtenaar was. In het proces richting onze trouwdag heeft Wijbrand feilloos aangevoeld waar wij behoefte aan hadden én vanuit zijn eigen ervaringen suggesties gedaan om onze dag nog mooier te maken.

We wilden graag een ongedwongen, losse sfeer met veel humor. En die kregen we! Wat hebben we gelachen en wat maakte Wijbrand onze ceremonie ontzettend speciaal en bijzonder. Ook onze gasten waren vol lof.

Wijbrand: jij bent onze held van de ceremonie.
En als wij, op welk moment dan ook, terugdenken aan onze ceremonie, ben jij daar onlosmakelijk mee verbonden.
En daar zijn we héél blij mee en dankbaar voor!"

Henk en Jessica  *****

Wijbrand is er een uit duizenden. Hij nam er bij ons thuis uren de tijd voor om kennis te maken en reisde daarvoor het halve land door, van Doetinchem naar Gorinchem. Persoonlijk, gezellig en humoristisch was hij en  we waren  zo ook direct op ons gemak. De voorbereiding  droeg er aan bij dat wij hem persoonlijk zijn gaan zien als “onze” trouwambtenaar. 

Wijbrand treedt weliswaar informeel en gemoedelijk op maar hij heeft duidelijk de regie en dat brengt rust. Kleine tips vooraf, zoals hoe schuif je nu die trouwring om zodat de fotograaf ze mooi in beeld krijgt, hoe doen we het met het bruidsboeket en waar ligt het tijdens de ceremonie, etc, ect. hielpen. Zo verliep alles gladjes. Ook de communicatie met de ceremoniemeesters liep prima.

De ceremonie zelf ontrolde zich als het ware als een voorstelling. Zijn verhaal was heel persoonlijk en zonder algemeenheden. Niets was bekende copy- paste uit andere bruiloften. Gedurende de hele ceremonie  wist hij als geen ander met zijn stem iedereen te boeien tot het einde. Zijn optreden als trouwambtenaar was volgens al onze gasten uitzonderlijk goed. Humor, spanning en serieuze zaken waren in een perfecte balans en dat is, zeker als je al wat ouder bent zoals wij, goud waard. 

Wijbrand zelf had er zichtbaar plezier in en zo konden wij als bruidspaar ook heel ontspannen op ons trouwbankje zitten en lieten  we ons voortdurend verrassen door de wijze waarop hij ons en onze gasten benaderde. 

We  zullen in de toekomst ongetwijfeld dingetjes van onze trouwdag  gaan vergeten, onze ceremonie zeker niet.

Dank Wijbrand !

Henk en Jessica van der Veen
Getrouwd op 6 april 2024, Kasteel Engelenburg Brummen

Christy en Ruben  *****

Bij het voorbereiden voor de bruiloft, waren we er nog niet over uit of wij wel een BABS wilden inhuren. Toen kwamen wij Wijbrand tegen op een van de trouwbeurzen. We hoorden hem praten met een ander koppel en konden ons enorm vinden in zijn creativiteit en "out-of-the-box" benadering.

Wijbrand leerden wij al meteen kennen als een sociale kameleon die zich weet te voegen naar de wensen van het koppel en anderzijds zijn eigen authenticiteit bewaart. Hij is gevat en scherp in zijn opmerkingen en in zijn grappen.

Tijdens de voorbereidingen had hij veel geduld met ons. Hij vroeg van tevoren duidelijk uit waar we het wel en niet over wilden hebben, zodat er geen dingen genoemd worden waar wij niet mee bezig wilden zijn die dag.

De voorbereiding duurde langer dan gepland, omdat Wijbrand een super gezellige gast is met heel veel ervaring en kennis waar je uren mee door kunt praten.

Hij was goed voorbereid op de dag zelf en tijdens de ceremonie wist hij scherpe en rake grappen te maken. Hij wist ons verhaal op een passende en ludieke manier over te brengen naar onze gasten. Hij vergeet ook niets, waardoor hij je op een leuke manier weet te verrassen in zijn verhaal. Om meer bij je wensen te passen, heeft hij zelfs meerdere toga-varianten om aan te doen naar je bruiloft.

Wijbrand kent veel mensen in de trouwsector én muzieksector, waardoor hij goed samen kan werken met musici.

We raden Wijbrand enorm aan; hij is alles behalve saai en brengt je een enorm levendige en positieve ceremonie.

Pauline en Willem  *****

Wijbrand is een vrolijke, grappige en enthousiaste trouwambtenaar.

Hij heeft ons een onvergetelijke ceremonie gegeven. Vooraf goed geluisterd naar ons verhaal en daar een leuke, mooie vorm aan gegeven. Persoonlijk, informeel en betrekt de gasten op een ludieke manier bij zijn verhaal.

Leonie en Rudi  *****

In één woord: perfect!

De juiste combinatie van humor en liefde, af en toe even slikken en dan weer heel hard lachen!

Je hebt ons verhaal zo mooi verwoord.

Wij hebben 50 minuten lang genoten en onze gasten hadden nog nooit zo'n leuke ceremonie meegemaakt.

Bedankt Wijbrand, het kon gewoon niet beter.

Liefs, Rudi & Leonie

Ik voltrok het huwelijk van Leonie en Rudi in Oostenrijk!

Fabian en Angela  *****

- Wauw, hoe hebben jullie de ambtenaar gevonden? - Jeetje wat was de ceremonie leuk. - Konden jullie de ambtenaar al? - Wat was de ambtenaar geweldig zeg!

Dit waren slechts enkele reacties van onze gasten, eigenlijk zegt dit dus al genoeg. Maar wat hebben wij genoten! Vanaf het eerste contact op de beurs in Zoetermeer had ik een mega goed gevoel bij Wijbrand.

Na het kennismakingsgesprek was ook mijn aanstaande (inmiddels man) helemaal om. Zo'n 2,5 week voor onze dag hebben we een mega leuk persoonlijk gesprek gehad waarbij enorm veel gelachen werd en wat voor mij het meest fijne was na dit gesprek; ik had echt nul zenuwen meer. Ik was namelijk heel zenuwachtig voor het opkomen met mijn vader tijdens de ceremonie, maar door Wijbrand zijn geruststelling en relaxte houding was dit gewoon helemaal weg.

Zijn woorden hebben de gehele dag door mijn hoofd gespookt; "Angela en Fabian 'Geniet', dát is het belangrijkste. Het is jullie dag!"

En of het onze dag is geweest! We hebben genoten!

Wijbrand bedankt voor je mooie/leuke/grappige woorden. Wij en onze daggasten hebben genoten.

Liefs Fabian en Angela

Natascha en Frank  *****

Wijbrand heeft onze ceremonie fantastisch geleid.

Hij nam vanaf het begin uitgebreid de tijd voor ons en zat uiteindelijk bijna 5 uur bij ons thuis om ons te leren kennen.

Vervolgens was de ceremonie een perfecte balans van grappig, persoonlijk en romantisch. Hij wist een zeer accuraat beeld van ons te schetsen voor de gasten, maakte een paar leuke grappen over enkele aanwezigen en ging nergens te ver.

Achteraf hebben meerdere gasten ons gevraagd waar we hem gevonden hadden, omdat hij het zo leuk had gedaan. 

Wijbrand is zijn tarief meer dan waard!


Victor en Anouk  *****

Wijbrand heeft op onze grote dag de ceremonie heel speciaal gemaakt.

Hij heeft ons verhaal verteld met ontzettend veel humor en veel gevoel.

Wij en onze gasten hebben erg veel gelachen.


Tonie en Manuela  *****

Hele leuke ceremonie gehad, heel hard kunnen lachen.

Hoe krijg je zo iets verzonnen.


Paul en Pacelle  *****

Wijbrand is de leukste Babs van Nederland!

Onze gasten hebben het er nog steeds over!

Wat hebben wij gelachen!

Heel erg bedankt.


Linda en Leon  *****

Wij zijn ontzettend blij dat we Wijbrand als onze trouwambtenaar hebben gekozen voor onze speciale dag.

Vanaf het eerste moment dat we met hem in contact kwamen, was hij uiterst behulpzaam en voorzag hij ons van alle nodige informatie om onze ceremonie perfect te laten verlopen. Wij wilden een informele ceremonie, Wijbrand heeft dit meer dan waargemaakt. Zijn vriendelijke en warme benadering zorgde ervoor dat we ons direct op ons gemak voelden. Hij nam de tijd om ons goed te leren kennen en integreerde persoonlijke elementen van de gasten in de ceremonie die het echt uniek en speciaal maakten.

Op de dag zelf was Wijbrand professioneel en tegelijkertijd heel toegankelijk. Hij wist precies de juiste toon te zetten voor een ongedwongen sfeer. Onze gasten waren onder de indruk van zijn charme, humor en de manier waarop hij de ceremonie leidde.

Na de bruiloft hebben we talloze positieve reacties ontvangen van vrienden en familie over hoe geweldig Wijbrand de ceremonie heeft gedaan.

Zijn betrokkenheid en enthousiasme waren duidelijk voelbaar, wat de hele ervaring nog specialer maakte.

Wij zouden Wijbrand zonder enige aarzeling aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een trouwambtenaar die niet alleen professioneel is, maar ook in staat is om een persoonlijke en onvergetelijke touch aan jullie speciale dag toe te voegen.

Dank je wel, Wijbrand, voor het helpen creëren van mooie herinneringen die een leven lang zullen meegaan.


Tessa en Maarten  *****

Wijbrand heeft een echte passie voor dit vak, dat straalt hij ook uit. Hij is oprecht nieuwsgierig naar je verhaal en wist ons verhaal en onze persoonlijkheden op een hele leuke manier over te brengen tijdens de ceremonie. Dit hebben wij ook terug gehoord van onze gasten.

In de aanloop naar de ceremonie is hij zeer benaderbaar, kun je met elke vraag terecht en gebruikt hij zijn ervaring om de beste tips te geven om jouw dag nog mooier te maken. In het voorbereidende gesprek heeft hij uitgebreid de tijd genomen om ons te leren kennen, mee te denken over het verloop van de ceremonie en het was daarbij ook nog erg gezellig.

Tijdens de ceremonie zelf was er ook voldoende ruimte om onze kinderen (1,5 en 3 jaar) te betrekken. Dit was meer dan waardevol voor ons.

Bedankt Wijbrand voor dit onvergetelijke moment!


Bo en Bart  *****

Met dank aan Wijbrand werd onze ceremonie echt onze ceremonie en een kleine comedy. Familie en vrienden hoorden het ons zo zeggen wat Wijbrand vertelde over ons liefdesverhaal.

Knap hoe hij een ceremonie zo persoonlijk kan maken en passend bij onze duizend wensen.  Getekend met de pen of love ;)Emilie en Nathan  *****

Wij hebben dankzij Wijbrand een ontzettend mooie en vooral bijzonder ceremonie gehad op onze mooie dag!

Wij waren vooral heel enthousiast over de manier hoe hij onze kinderen bij alles betrok en het voor hun eigenlijk net zo speciaal maakte als voor ons. Verder werd er met alles mee gedacht, want het is een hoop werk, maar door ervaringen die Wijbrand heeft gehad met anderen ceremonies, hadden wij veel bruikbare tips voor tijdens de ceremonie.

Wat het nou het bijzonderste maakte is alsof Wijbrand ons al jaren kende, daardoor waren gasten ook erg verbaasd hoe leuk en mooi het verhaal van onze reis naar de bruiloft werd verteld.


Dave en Joyce van den Berg  *****

Dat Wijbrand onze bruiloft tot een onvergetelijke dag heeft gemaakt, is 1 ding dat zeker is! Zijn humor, passie voor zijn vak, maar ook de betrokkenheid, liefde en steun maken een FANTASTISCHE Babs van hem!

Wijbrand is oprecht geïnteresseerd en heeft ons liefdesverhaal zo mooi weten te vertellen, her en der een traan maar voornamelijk een hele hele grote lach!

Naderhand hebben we niet anders gehoord dan: “Als wij gaan trouwen, willen we hem ook als Babs”!

Er is geen groter compliment dan dat!


Dominic en Amanda  *****

Wijbrand kwamen we tegen op een trouwbeurs en hij trok direct onze aandacht. We hebben gelijk een 1ste kennismaking gesprek ingepland d.m.v. videobellen. Wijbrand denkt graag mee met de ceremonie en geeft daarvoor ook veel tips. Met het voorgesprek neemt hij ook echt de tijd en leert hij jullie kennen.

De ceremonie klopte dan ook helemaal. Het was typisch ons.

Onze familie en vrienden hebben het na de bruiloft nog vaak over de ceremonie. Bedankt Wijbrand, je hebt er een onvergetelijke ceremonie van gemaakt, precies zoals wij wilden.


Lotte en Menno  *****

We hebben enorm genoten van onze ceremonie.

Wijbrand heeft de tijd genomen om ons te leren kennen en heeft onze verwachtingen van de ceremonie overtroffen. We vroegen om luchtigheid, warmte en gezelligheid, een lach en een traan en dat kregen we.

Het mooiste van onze dag, wat we dankzij Wijbrand nooit gaan vergeten.


Bart en Lisette Spruijt  *****

Wij hadden een directe "match" met Wijbrand. We wilden vooral een trouw-ambtenaar hebben die we zelf hadden uitgekozen en waarvan je weet dat 'ie "goed" is, i.t.t. iemand toegewezen krijgen vanuit de gemeente en hope for the best. De trouwambtenaar maakt of breekt namelijk je ceremonie.

Nadat we Wijbrand's profiel hadden gevonden hebben we gebeld en dit werd gelijk een enthousiast gesprek van een uur.

Hierna wisten we meteen: wij wilden Wijbrand graag als onze trouwambtenaar, en daarom hebben we nog geen minuut later teruggebeld om te bevestigen.

Dit bleek een schot in de roos. Het voorgesprek bij ons thuis was gezellig en de hele ceremonie werd tot in de puntjes doorgenomen zodat we er onze eigen draai aan konden geven en tevens niet voor verrassingen zouden komen te staan. Ook met de laatste formaliteiten/papierwerk voorafgaand aan de bruiloft was hij laagdrempelig bereid om te helpen, aangezien voor ons alles nieuw was en hij natuurlijk wel ervaring heeft.

De speech tijdens de ceremonie was ronduit fantastisch: zo vol overgave en energiek. Zelfs een "speciale" gast werd in zijn eigen taal (Noors) toegesproken bij aanvang.

Het was een strakke, doch ontspannen speech met ook ruimte voor humor. Wij, en de gasten, hebben het er nog steeds over.

Kortom: Wij zijn ontzettend blij dat we Wijbrand hebben gekozen als onze trouwambtenaar, zouden het zo weer doen, en kunnen het iedereen aanbevelen!


Han en Hevi  *****

Wijbrand heeft onze verwachtingen overtroffen als trouwambtenaar.

Vanaf het eerste gesprek nam hij ons stap voor stap mee in de ceremonie, waardoor wij precies wisten wat we konden verwachten. Dat was heel prettig, want dat zorgt voor veel rust. Daarnaast kon Wijbrand perfect inspelen op onze wensen.

Op de ceremonie zorgde hij voor een unieke, persoonlijke, emotionele en humoristische sfeer.

Als je op zoek bent naar een trouwambtenaar met persoonlijke aandacht, bevelen we Wijbrand van harte aan.

Dankzij hem hebben we een onvergetelijke ceremonie gehad.Jordy en Michelle  *****

Tijdens het voorgesprek nam Wijbrand ruim de tijd om ons verhaal op een informele manier in zich op te nemen. En wat heeft hij er een leuke ceremonie van gemaakt!

Een persoonlijk verhaal met leuke anekdotes en humor op zijn tijd.

Helemaal ons.

Wijbrand had er zelfs aan gedacht om de hele toespraak in groot lettertype uit te printen zodat onze slechthorende opa alles kon volgen.

Kortom: Wijbrand heeft ons een onvergetelijke en fantastische ceremonie bezorgd waar door de gasten nog regelmatig over gesproken wordt.

Wijbrand, je bent een topper!!


Kim en Sven  *****

Wij kwamen Wijbrand tegen op de trouwbeurs in Utrecht.

Het enige wat we wisten was onze trouwdatum.

Na nog een videogesprek waren wij overtuigd dat wij Wijbrand wilden als onze trouwambtenaar.

Wijbrand is enthousiast, grappig en verstaat zijn vak als geen ander. Als we praten met gasten die aanwezig waren tijdens de ceremonie, wordt Wijbrand altijd genoemd.

Wij zijn enorm blij geweest met onze keuze voor Wijbrand en raden hem dan ook aan iedereen aan!


Jennifer en Joel  *****

Wij zijn op 16 juni 2023 door Wijbrand getrouwd.

De voorbereidingen en het gesprek vooraf verliepen heel prettig.

De ceremonie was helemaal zoals we gehoopt hadden!!

Zeker een aanrader!


Mirna en Rick  *****

Wijbrand heeft ons huwelijk voltrokken en wat heeft hij dit fantastisch gedaan. Allereerst is hij paar weken van tevoren langs gekomen om de hele avond (tot middernacht) met ons te praten en ons te leren kennen. Hieruit heeft hij een verhaal gemaakt wat hij tijdens de ceremonie heeft verteld.

Dit paste perfect bij ons en met een vleug humor en enthousiasme wist hij ook de gasten te raken.

We hebben heel veel positieve reacties gekregen van onze gasten en we zijn ontzettend blij dat Wijbrand ons heeft getrouwd.

Het voelde alsof hij een vriend of familie was.

Mocht je dus een persoonlijke, humoristische en welbespraakte trouwambtenaar zoeken dan is Wijbrand de uitgekozen persoon.


Carlijn en Jasper Kervel  *****

Fantastisch!

Wijbrand was precies wat we zochten. Gezellig, niet zo stijf.

Behalve wijzelf, waren de gasten ook erg enthousiast.

Hij heeft echt iets leuks gemaakt van de ceremonie.


Catlien en Yannick  *****

Wijbrand heeft ons huwelijk tot een geweldige dag gemaakt.

Hij begreep ons en heeft de tijd gestoken in het perfect laten zien van onze liefde. Onze gasten praten nog steeds na over de ambtenaar en hoe leuk hij het gedaan heeft.

Liefs, Catlien en YannickRatchda en Roel  *****

Lieve Wijbrand,

Jij bent als trouwambtenaar en als persoon dubbel en dwars alle sterren waard. We zijn zo blij dat wij jou zijn tegengekomen op een Weddingbeurs. Vanaf het eerste moment dat wij elkaar daar ontmoeten voelden wij de klik met jou. Jij wist de juiste snaren te raken en tja, daar stonden wij opeens als 2 emotionele tieners op de beurs te huilen en ons liefdesverhaal met jou te delen haha. Al snel wisten wij dat jij diegene zou zijn die ons moest gaan trouwen.
Best choice ever!

Het gesprek voorafgaande de bruiloft was bij ons thuis. Heel ontspannen en super gezellig. Je neemt de tijd om ons beter te leren kennen, luistert en geeft waar nodig is advies. Wat jij heel mooi doet is onze kinderen erbij betrekken. Wetende hoeveel zij voor ons betekenen. Je voelt precies aan wat wij hierin nodig hadden.

De ceremonie was een magisch moment die wij en onze dierbaren nooit zullen vergeten. Van onze gasten hebben we veel lovende woorden over jou mogen ontvangen. Onze kinderen vonden jou een toffe, grappige man. Een van onze kinderen zei al, 'als ik ooit ga trouwen dan wil ik ook een Wijbrand'!.

Wijbrand, dank je wel, dat jij ons huwelijk hebt voltrokken.
Mede door jou was ons 'feestje' geslaagd.

Hartelijke groetjes,
Roel & Ratchda


Leo en Catriona  *****

We hebben een fantastische ceremonie gehad!

Eentje met een lach en een traan. Precies zoals wij het voor ogen hadden of eigenlijk nog beter! Ondanks dat er nog geen week tussen het voorgesprek en de bruiloft zat, heeft Wijbrand er in korte tijd een prachtige ceremonie van weten te maken.

Daarnaast hebben we veel gehad aan zijn tips en kregen veel complimenten van onze gasten over onze trouwambtenaar!

We hebben een onvergetelijke dag gehad en dat is mede dankzij Wijbrand.

Dank!


Hannah en Dennis *****

Lieve Wijbrand,
Wat was onze dag speciaal en zeker ook door jou!

Iedereen kwam met complimenten dat ze je zo leuk vonden en wij zijn het daar helemaal mee eens!
Je hebt naar onze wensen geluisterd en je hebt het verhaal perfect verteld.

Heel erg bedankt voor deze fantastische dag!


Eva en Marlou  *****

Wij zijn in juni '23 getrouwd en wat een fijne ontspannen ceremonie was het dankzij Wijbrand.

Wij hebben hem leren kennen op een bruidsbeurs en ondanks dat ik (Eva) heilig overtuigd was dat onze trouwambtenaar een vrouw zou worden, is de keus toch op Wijbrand gevallen. In ons eerste gesprek op de beurs hebben we al hard gelachen en een traan gelaten en zo is het verder ook gegaan.

Tijdens het gesprek bij ons thuis hebben we veel gekletst en Wijbrand luisterde veel, gooide er af en toe een vraag in en typte vrolijk verder.

Hij staat open voor alles, is ontspannen en dat gaf ons zo'n fijn gevoel tijdens de voorbereiding en de ceremonie zelf.

Geen seconde spijt van en zeker een aanrader!


Claudia en Rik  *****

Wij zijn op 2-5-2022 getrouwd en Wijbrand was onze trouwambtenaar. Wat een feestje heeft hij er van gemaakt!

Zo persoonlijk, hij heeft een speech gemaakt naar aanleiding van ons voorgesprek waar je U tegen zegt!   Werkelijk fantastisch, met een lach en een traan. Wijbrand heeft onze kinderen er fantastisch bij betrokken. Ze kregen alle 3 een hele belangrijke taak. Het daadwerkelijke officiële trouwmoment werd daardoor echt iets van ons als gezin.

Wij hebben genoten van begin tot eind, net als onze gasten!!

Dus, twijfel niet, kies Wijbrand als jullie trouwambtenaar. Dan weet je dat je een geweldige ceremonie geheel naar jullie wensen krijgt!

Nogmaals heel erg bedankt lieve Wijbrand xxx


Romy en Erik  *****

Lieve Wijbrand,

Wat was onze dag fantastisch mede dankzij jou! Vanaf het eerste contact tot het gesprek en de ceremonie, het was een feestje. We voelde ons enorm op ons gemak. De ceremonie was relaxed, grappig en persoonlijk, onze vrienden en familie hebben enorm gelachen en een traantje gelaten. Ze vonden de ceremonie geweldig en wij natuurlijk ook. Wij raden iedereen Wijbrand aan. Het was een dag om nooit meer te vergeten.

Enorm bedankt! We hebben genoten.

Liefs, Romy & Erik


Bas en Laura  *****

Wat een fantastische trouwambtenaar!!

Wij hebben een onvergetelijke ceremonie gehad. Precies zoals we het wilden, met veel gelach. Wijbrand luistert écht naar de wensen die je hebt en maakt een hele persoonlijke ceremonie.

Wij kunnen hem aan iedereen aanradenRomy en Bram  *****

Mede dankzij Wijbrand was onze dag in een woord perfect!

Gelijk vanaf onze eerste ontmoeting bij de trouwbeurs klikte het erg goed en hadden we gelijk alle vertrouwen in Wijbrand en zijn expertise. Eén ding is zeker: Wijbrand hoort en ziet écht alles tijdens het voorgesprek, waardoor je tijdens je ceremonie allemaal leuke kleine details hoort die een ander nooit was opgevallen. Ook was het boven onze verwachting hoe Wijbrand onze ideeën en ervaringen op zo'n mooie manier heeft kunnen verwoorden. Vrienden en familie spreken er nog steeds over hoe mooi en vrolijk de ceremonie was en hoe Wijbrand ons precies als hoe wij zijn heeft kunnen presenteren.

Quote van familie en vrienden: Dit is precies zoals Bram en Romy zijn en dit was de mooiste en leukste ceremonie die ik ooit heb bijgewoond. Wijbrand is een topper en wij zouden hem aan iedereen aanraden.

Nou, daar sluiten wij ons als bruidspaar natuurlijk helemaal bij aan!!


Daphne en Wouter  *****

Hoe wij zijn verhaal als trouwambtenaar op onze ceremonie voor ons zagen?

Tja… Hoe konden we dat het beste uitleggen? Toen Wijbrand bij ons aan de keukentafel zat om onze bruiloft voor te bespreken, begonnen we maar wat termen uit de losse pols te noemen. ‘Niet te stijfjes’, ‘Mag best los’, ‘Met humor’, ‘Ja, ook zelfspot’, ‘Natuurlijk wel serieus hier en daar’, ‘Maar ook vooral niet té’.

Wijbrand typte driftig mee, zoals tijdens het hele - erg aangename - voorgesprek dat we hadden. En dan is het maar afwachten hoe dat enkele weken later in de praktijk wordt gebracht. Nu maakten we ons daar bij Wijbrand toch al niet al te veel zorgen over. Vanaf het eerste contact gaf hij blijk van ongelofelijk veel passie, kennis en professionaliteit in het uitoefenen van het vak van trouwambtenaar. Als je midden in alle voorbereidingen op de grote dag (en dat kan soms best veel zijn) even vergeet waarvoor je het allemaal doet, is contact hebben met Wijbrand sowieso een uitstekende manier om daar even aan herinnerd te worden!

Na maanden voorbereiding was de grote dag daar, in ons tweede thuis Oostenrijk. Sowieso al leuk om Wijbrand een vier weken na ons voorgesprek aan de keukentafel te treffen onderaan de bergbaan. En ook hier was het contact vanaf het eerste moment weer hartelijk en kundig. ‘Maken jullie je maar geen zorgen over de ceremonie, ik weet wat jullie willen en ik zorg ervoor dat het goedkomt’, aldus Wijbrand. Nou, op je huwelijksdag zijn dat woorden die je heel graag hoort!

En toen begon de ceremonie. Vanaf het moment dat Wijbrand zijn verhaal startte, waren alle gasten een en al oor. Maar ook voor ons als bruidspaar bijzonder om te horen hoe Wijbrand ons voorgesprek had verwerkt tot één mooi verhaal. Zowel inhoudelijk als qua toonzetting precies zoals wij zijn en hoe wij het voor ogen hadden. Niet te stijfjes, best los, met humor (ook zelfspot), serieus hier en daar, maar zeker niet té.

Het werk van een vakman, met passie en plezier voor zijn vak!

Bij een DJ of een cateraar zeg je: ‘Bij een volgende gelegenheid boeken we je weer!’ Echter, een trouwambtenaar hoop je niet meer nodig te hebben ;-) Maar ook daarom hierbij een zeer warme aanbeveling voor alle stellen die nog gaan trouwen! Met Wijbrand als trouwambtenaar komt het helemaal goed.


Marina en Taco  *****

Als ambtenaar voor onze ceremonie hadden wij Wijbrand uitgekozen. En wat waren we hier uiteindelijk blij mee. Wat vertelde hij een leuk en herkenbaar verhaal over ons en hoe we zijn. Dit hoorden we ook van veel gasten terug. We wilden een informele, leuke, luchtige, liefdevolle ceremonie en die hebben we gekregen. Wij zullen Wijbrand dan ook zeker aanraden als je op zoek bent naar een trouwambtenaar met humor, die jullie persoonlijke verhaal op leuke herkenbare, liefdevolle wijze vertelt.


Marjolein en Jaap  *****

Wijbrand heeft ons verhaal fantastisch samengevat en verteld op onze bruiloft. Precies hoe we het wilden; interactie met de gasten, veel humor en af en toe een traan. Tijdens het intake gesprek nam Wijbrand ruim de tijd voor ons en hebben we met een biertje en een wijntje een hele avond vol gepraat.

We kregen meerdere complimenten van onze gasten over het enthousiasme en humor van Wijbrand en de mooie ceremonie die hij had samengesteld.

Een ontzettende aanrader!


Charlotte en Roy  *****

Wat hebben wij een fantastische ceremonie gehad, verzorgd door Wijbrand!

Niet alleen de ceremonie, maar ook de hele route naar onze grote dag toe. Vanaf het allereerste telefonische contactmoment, daarna de echt gezellige kennismaking bij ons thuis en al het contact tot aan de ceremonie, voelde het vertrouwd en heeft Wijbrand écht geluisterd naar ons en ons leren kennen. Wijbrand luisterde ook naar wat wij niet zeiden, maar wat alleen te zien of te voelen is als twee mensen van elkaar houden. En dat hoorden we terug tijdens de ceremonie. Wijbrand heeft ons liefdesverhaal prachtig vertaald en zowel ons als onze gasten ook flink laten lachen. Naast dit alles heeft Wijbrand ook meegedacht om de ceremonie zo vorm te geven dat het voor ons allemaal klopte, nuttige tips en do’s & don’ts gegeven die heel waardevol waren.

Tot slot is Wijbrand zeer goed en snel te bereiken en komt hij al zijn afspraken na, uiteraard ook belangrijk! Volgens ons wel een helder verhaal. Met Wijbrand als trouwambtenaar heb je sowieso een onvergetelijke dag!


Shirel & Remco  *****

Wijbrand gave us an unforgettable ceremony, all our guests were enchanted the entire time, we all laughed and cried together and both my husband and me couldnt be more thankful by the way he held the ceremony, told our story, and created the atmosphere and environment exactly how we envisioned it and even better.

So much charisma and charm in an officiant, it was truly magical.

Couldnt stop recommending!


Elke & Arjan  *****

Wijbrand heeft onze dag onvergetelijk gemaakt met zijn passie en humor tijdens de ceremonie. Hij heeft ons liefdesverhaal op een geboeide en leuke manier weten te vertellen. M'n wangen en mond deden zeer van het lachen en de zenuwen die dag haha! Nogmaals ontzettend bedankt Wijbrand!Susanne de Graaf   *****

Mijn eerste keer als BABS was fantastisch, mede mogelijk gemaakt door de inspirerende training van Wijbrand. Met veel voorbeelden gaf hij me een aantal zeer belangrijke tips die mijn eerste keer tot een succes maakte.

Mede namens mijn bruidspaar, dankjewel Wijbrand!


Dennis & Sharanda   *****

Meer dan tevreden over Wijbrand als onze trouwambtenaar.

Wát een passie voor het vak! Wát een enthousiasme maar ook heel persoonlijk. En dat was dan ook dé reden waarom wij direct een klik hadden en voelden: dit moet onze trouwambtenaar worden!

De voorbereidende gesprekken waren fantastisch en tijdens de bruiloft heeft hij het meer dan waar gemaakt. Niet alleen wij, maar ook onze daggasten kijken terug op een geweldige ceremonie!


Annika en Roy Verheijen   *****

Wijbrand heeft van onze huwelijksceremonie iets geweldigs gemaakt en al onze verwachtingen overtroffen!

Met zijn grote gevoel voor humor en empathie heeft hij onze woorden in het voorgesprek omgetoverd tot een prachtige tekst en dit met veel charisma in de ceremonie overgebracht. Onze gasten waren lovend over onze ceremonie en wij hebben vaak teruggehoord dat ze nog nooit zo'n mooie en persoonlijke huwelijksvoltrekking hebben meegemaakt.

Wij zouden iedereen Wijbrand aanraden als trouwambtenaar!


KayPhoto4u Personal Art Photography   *****

Wijbrand is een geweldig persoon, die we inmiddels al heel wat jaartjes tegenkomen bij huwelijken. 

BABS zijn is hem op het lijf geschreven. Hij verdiept zich van te voren in het bruidspaar om tijdens de ceremonie precies die kleine dingetjes over ze naar boven te toveren en te benoemen wat dit koppel zo speciaal maakt.

Hij gooit daar een dosis enthousiasme, humor en goede grappen bij en weet zo alle gasten hangend aan zijn lippen te krijgen. Hij is een geweldig mens en we kijken weer uit naar de volgende bruiloft waar we weer vrolijk met elkaar kunnen samenwerken.

Wij raden hem altijd graag aan bij onze Wedding Friends.
Maak er weer een mooi jaar van Wijbrand.
Knuf van ons X


Rianne & Marc *****

Prachtige tekst gesproken tijdens onze ceremonie die precies klopte. Op een vrolijke manier met humor verteld zoals wij vooraf wensten. Achteraf van alle aanwezige gehoord dat Wijbrand het echt geweldig deed. Wij kijken terug op een hele mooie dag mede door de ceremonie die Wijbrand heeft gedaan. Wij raden hem zeker aan! Bedankt!


Bjorn & Mathilde   *****

Wijbrand is een heel leuke trouwambtenaar die ons ontspannen en op een relaxte manier heeft begeleid met de huwelijksvoltrekking.

Hij heeft ruim de tijd genomen om ons te leren kennen bij de voorbereiding en weet dit op een grappige en persoonlijke manier samen te vatten in de ceremonie.

Dit is precies zoals wij dit ons op voorhand hadden voorgesteld. Kortom het was een prachtige ceremonie, ook heel leuk dat we alles achteraf nog eens na konden lezen.

Groetjes,

Bjorn en Mathilde Karselius


Marit & Farzad   *****

Van onze online zoekopdracht 'leukste trouwambtenaar' naar een prachtige dag met daadwerkelijk de leukste trouwambtenaar die we ons hadden kunnen wensen!

Het voorgesprek met Wijbrand was al een feestje. Toch spannend hoe de ceremonie op onze grote dag wordt ingevuld ..

We wilden graag een persoonlijke en gezellige ceremonie; dat werd het! We hebben genoten. Wijbrand heeft onze zoon op een leuke manier betrokken bij de ceremonie wat het voor ons als gezin echt compleet heeft gemaakt.
We zullen nog lang met veel plezier terugkijken op deze onvergetelijke dag!


Sandra & Walter   *****

Nooit hadden wij gedacht dat een trouwambtenaar zó een stempel kon drukken op onze trouwdag. Wijbrand is een trouwambtenaar die een meer dan bijzondere ceremonie maakte voor ons, waarbij we van tranen van ontroering naar tranen van het lachen gingen en weer terug. Hij stelde ons in de hele aanloop naar onze trouwdag erg op ons gemak en wist met tips en tricks de hele trouwdag nóg mooier te maken.

Lieve Wijbrand, wat hebben we ontzettend veel complimenten over jou mogen ontvangen van onze gasten. Iedereen heeft het de hele dag nog gehad over die "fantastische trouwambtenaar".   Dankjewel!  Je maakte het voor ons onvergetelijk!

Liefs, Sandra en WalterJos & Eva   *****

Wijbrand is een energieke, vrolijke, doortastende man die met de juiste vragen, tact én humor veel uit de gesprekken samen weet te halen.

Zo was hij uren aanwezig bij ons thuis en onder het genot van een hapje en drankje vlogen die uren voorbij en was hij veel nuttige informatie rijker. Dit gesprek aan de keukentafel heeft Wijbrand op een humoristische, persoonlijk, vlotte manier omgetoverd tot een huwelijksceremonie die ons, de kinderen en onze gasten met elkaar heeft verbonden. Hij weet goed iedereen in het verhaal te betrekken, óók kinderen.

Wijbrand heeft duidelijk aandacht voor details, zoals een akte voor de kinderen, originele verzorgde kleding voor hemzelf waardoor de ceremonie nét wat meer cachet krijgt en zo wees hij ons kort voor de ceremonie op het genieten van de kleine momenten van de dag.

Wij durven te zeggen dat de aandacht en professionaliteit van Wijbrand de basis voor de dag heeft gelegd en hier zijn we hem heel dankbaar voor.

Wijbrand, dank! Namens onszelf en de kinderen nogmaals heel veel dank.

Jos en Eva


Andy & Petra   *****

Waar moeten we beginnen?
We hebben Wijbrand leren kennen op de bruidsbeurs in Utrecht en daar viel hij direct al op tussen de andere standhouders.
Zijn energieke voorkomen en vooral zijn interesse in ons als bruidspaar zorgde direct al voor een ongelofelijke klik.

We hadden al met meerdere trouwambtenaren gesproken, maar Wijbrand is iemand die veel verder doorvraagt waar anderen al lang gestopt zijn. Hierdoor schreef hij een ceremonie die zó op ons lijf geschreven was, dat onze familieleden vroegen of hij een vriend van ons is die zij nog niet kenden.
Wijbrand wist met zijn woorden, humor en stemgebruik de ceremonie meer dan persoonlijk te maken.

Wat zijn wij blij dat we Wijbrand op de beurs in Utrecht leerden kennen. Hij heeft onze trouwdag onvergetelijk gemaakt.
Dankjewel Wijbrand!
En voor iedereen die deze review leest: Niet twijfelen, bel Wijbrand!

Groetjes, Andy en Petra


Bart & Loes   *****

Wil je een saaie ceremonie zonder humor of persoonlijke touch?

Dan ben je bij Wijbrand aan het verkeerde adres.....

Wijbrand weet de ceremonie namelijk om te toveren naar een ontspannen ceremonie vol met humor. Daarbij weet hij het ook enorm persoonlijk te maken en betrekt hij ook de genodigden bij de ceremonie. Een tijdje voor de grote dag kwam Wijbrand bij ons thuis. Hij nam hiervoor alle tijd om ons goed te leren kennen.

Wijbrand vertelde ook over zijn eigen achtergrond waardoor we elkaar beter hebben leren kennen. Het voelde gelijk goed en vertrouwd om het ceremoniële gedeelte bij Wijbrand neer te leggen.

Hij luisterde goed naar onze wensen, hierbij was alles mogelijk en bespreekbaar waarbij ook rekening met de kinderen werd gehouden. 

Na de ceremonie was zaten zijn "verplichtingen" erop maar bleef hij nog even plakken voor een stukje taart en een borrel. Super leuk!

Dankjewel Wijbrand, het was fantastisch!

Bart en Loes.


Stefan & Lysan   *****

Wij kijken terug op een fantastische dag. Alles was zo mooi en het kwam zo mooi samen. Wij zijn volop aan het nagenieten!

Lieve Wijbrand, bedankt voor het voltrekken van onze ceremonie. Je hebt het zo goed gedaan, een lach en een traan. Precies wat we wilden. Hier kijken we zo mooi op terug!

We hebben ook erg veel complimenten gekregen van onze gasten over de ceremonie. Ze vonden het erg leuk en echt 'ons'. Missie geslaagd!  :-)

Nogmaals heel veel dank en tot ziens!

Groetjes, Stefan en Lysan


John   *****

Ik had nooit gedacht dat ik mijn favoriete nichtje ooit zou mogen trouwen. Maar na haar vraag bekroop mij de angst over het voltrekken van de ceremonie.  Wijbrand bracht uitkomst. Hij heeft mij in zijn training "Babs voor 1 dag" klaargestoomd voor het grote werk. Hij heeft me wegwijs gemaakt in de wettelijke regelgeving rondom een huwelijk, de afloop van een ceremonie, het zelfverzekerd spreken voor een groep mensen en nog veel meer.

Hij had ongelofelijk veel tips voor me waarmee ik een sprankelende ceremonie heb kunnen houden.

Dankjewel Wijbrand!  Iedereen die Babs voor 1 dag mag zijn, raad ik aan om met Wijbrand te bellen.  

Hartelijke groet, John.


Béla & Lin   *****

"Wij hebben Wijbrand ervaren als een zeer betrokken BABS die zich ontzettend goed voorbereid.

Na een leuk en gezellig voorgesprek schrijft hij een uitgebreide en persoonlijke ceremonie. Ook denkt hij van tevoren mee over de eventuele gepastheid van andere stukjes in de ceremonie en trekt hij aan de bel als hij denkt dat iets niet past bij hoe wij het zouden willen.

Zijn verhaal over ons was zoals we graag wilden: liefdevol met humor.

Onze gasten hebben zich uiterst goed vermaakt (en wij natuurlijk ook)! En dat was natuurlijk mede dankzij het vermakelijke verhaal van Wijbrand.

Beste Wijbrand, bedankt dat je onze ceremonie zo leuk, liefdevol, persoonlijk, en grappig hebt gemaakt!"


Donna & Rob   *****

Wijbrand heeft onze dag nog net een stukje mooier gemaakt.

De ceremonie was puur, vol liefde en humor. Hij weet in te spelen op de gasten en je verdwijnt even in het moment op je eigen roze wolk. Wij leerden Wijbrand kennen op de Weddingfair in Utrecht en hadden direct een klik en lang gesprek met elkaar. Wijbrand luistert (wat bij ons met onze oneindige discussies veel geduld vergt), ziet je echt als individu en neemt de tijd voor jullie als stel. Elk liefdesverhaal krijgt door hem een kloppend en bijzonder verhaal en hij weet dit als geen ander te brengen.

Lieve Wijbrand, wij hadden geen andere Babs kunnen wensen en er is nog veel over jou nagepraat na de bruiloft.  Bedankt voor het onvergetelijk maken van onze dag! 

Rob en Donna


Natascha en Henk  *****

We waren al een tijdje op zoek naar de juiste trouwambtenaar toen Wijbrand ons aanbevolen werd door kennissen. Daar zijn we hen nog steeds dankbaar voor.  Samen met Wijbrand hebben we onze ceremonie in de juiste vorm gegoten. Alles is bespreekbaar en niets bleek onmogelijk. Wat een passie en toewijding heeft deze trouwambtenaar!

De ceremonie was fantastisch. We vlogen van de ene emotie in de andere. Dan weer een traan en vervolgens lag iedereen dubbel van het lachen. Het is voor ons een onvergetelijk moment in ons leven geworden. Dankjewel Wijbrand!

We hopen dat je nog heel veel bruidsparen net zo gelukkig mag maken als dat je ons gemaakt hebt.

Liefs, Natascha en Henk.Evelien & Karel  *****

Op je site staat: Vooral persoonlijk, maar ook een lach en een traan, niet té formeel, humoristisch en tóch intiem... ALLES is mogelijk. Zo maken wij samen jullie gedroomde ceremonie.

En er is geen woord van gelogen! WOW wat een regelrechte kanjer ben jij! En je doet nog veel meer omdat je bent wie je bent!

Je bent een ongelofelijk aardige en leuke man, vol met humor maar ook serieus, benaderbaar, denkt mee,  ontzorgt en geeft vertrouwen. Ieder toekomstig bruidspaar zal de zenuwen herkennen of de ceremonie wel wordt zoals je het in je hoofd hebt.

Nou lieve Wijbrand, na onze eerste kennismaking wisten we al meteen dat je er een geweldige ceremonie van zou gaan maken, eentje zoals die precies in onze gedachten zat en bij ons zou passen. En op de dag zelf was de ceremonie echt zelfs nog meer dan geweldig, het was een feest om door jou getrouwd te worden!  Je hebt onze gesprekken geweldig weten te verwoorden, het was persoonlijk, vol humor en met liefde!  En…. Als klapper natuurlijk de onthulling van je Feyenoord shirt onder je toga wat je voor ons wilde doen als echte Feyenoord fans.  Gewoonweg té hilarisch voor woorden!!

Alle aanwezige gasten (zelf de Ajax fans 😊) hebben het nog vaak over onze onwijs geweldige trouwambtenaar!!  Dank je wel lieve Wijbrand dat je deze dag extra bijzonder en onvergetelijk voor ons hebt gemaakt!!

Hele dikke liefs, Karel & Evelien


Jeanine & Jochem   *****

Na al iets aan voorkennis over Wijbrand door zijn veelzijdige presenteer werk, was voor ons de keus niet moeilijk.  Wat wij zochten in een trouwambtenaar is informaliteit. Gewoon lekker jezelf zijn en kunnen lullen en geinen als vrienden. Dit is alles en nog meer wat Wijbrand omschrijft. Heerlijk informeel en realistisch/zakelijk op de momenten het er toe doet. Dit maakt dat Wijbrand ons vertrouwen ruimschoots heeft gekregen voor onze bruiloft. De adviezen en tips die Wijbrand uit zijn jarenlange ervaring als trouwambtenaar aan ons heeft gegeven, hebben ervoor gezorgd dat alles op het moment suprême soepel verliep en ons ontspande.

Fantastisch was dat Wijbrand een zeer mooie, grappige en memorabele toespraak heeft gehouden. Alles klopte gewoon!  Ook was er ruimschoots aandacht voor onze kinderen om een aandeel te kunnen leveren in het ondertekenen van alle papieren. Ze trouwden echt met ons mee!

Mooi was dat Wijbrand ons een kledingkeuze gaf tussen zijn toga en een eigen creatie die in de wereld uniek is voor trouwambtenaren, namelijk de gilet-toga. (Een toga zoals men kent maar dan als een gilet).  Wij kozen voor de gilet-toga. Dat is echt een leuke en unieke aanvulling.

Na de ceremonie nam Wijbrand ruim de tijd om zich onder onze gasten te bevinden en elkaar wat te leren kennen. Dat was erg welkom en heel leuk.

Wijbrand, een eer voor ons dat je ons hebt getrouwd!


Nico   *****

Na een verpletterende vraag of ik BABS voor één dag wilde worden, had ik het gevoel had dat er een bonk lood op mijn schouders werd gelegd. Gelukkig heeft Wijbrand mij via zijn training wegwijs gemaakt in de algehele materie. Hij weet van droge stof iets sprankelends te maken. Ik beveel Wijbrand aan voor iedereen die meer wil weten of een cursus moet doen voor BABS voor één dag.  Groeten, Nico


Romanna & Bob   *****   

Beste Wijbrand, We vieren ons 1-jarig huwelijk vandaag en hebben jouw woorden nog eens doorgenomen. En Bob is een man van weinig woorden en zei: Bedankt! Ik daarentegen ben normaliter van de lappen tekst maar om je wakker te houden zal ik concreet blijven. Mega bedankt voor jouw prachtige woorden, nu we het weer lazen waanden we ons meteen direct weer op de trouwdag. Hij had niet door een beter mens ingeluid kunnen worden en we hebben niets dan lovende woorden voor je. Je staat voor altijd in ons aanbevelingsboekje.

Groetjes, Romanna Delauw - van den Heuvel en Bob van den Heuvel


Julia & Henrico   *****

Wijbrand, wat heb jij van ons huwelijk een bijzonder en onvergetelijk moment gemaakt! Vanaf moment 1 dacht je goed met ons mee. Meerdere keren heb je ons uit de brand geholpen, als onze bruiloft weer niet door kon gaan in verband met het coronavirus. Uiteindelijk heb je zelfs voor ons je vakantie verzet. Hiervoor zijn we je ontzettend dankbaar. Toen onze bruiloft eindelijk door kon gaan kwam je bij ons op bezoek zodat je ons goed kon leren kennen. Uit dit alles kwam een prachtige en mooie speech voort. Dit kan niemand jou nadoen! We hebben het jou niet makkelijk gemaakt, gezien de helft van onze gasten Duits was. Je hebt een mooie tweetalige speech voorbereid en iedereen betrokken en aan het lachen gemaakt.  Zowel onze Duitse gasten als Nederlandse gasten waren enthousiast en we hebben veel mooie reacties ontvangen op onze bruiloft en zeker op jouw bijdrage. Nu is onze bruiloft al bijna een jaar geleden en nog steeds raken we er niet over uitgesproken. We zijn ontzettend blij dat we dit belangrijkste stuk van de dag door jou hebben laten verzorgen. Dus nogmaals heeeeel erg bedankt!


Rosanne & Benjamin   *****

Wij hebben ENORM genoten van de huwelijksvoltrekking, precies zoals gehoopt, gewenst en gedacht, dankzij Wijbrand. In één woord geweldig! Alle gasten hadden het er daarna nog over, hoe leuk, grappig, romantisch mooi en bijzonder de ceremonie was, van voor tot achter.  Het voorgesprek was al een heel leuk en open gesprek, alsof we Wijbrand al een hele tijd kenden. Hij vroeg echt door, om het verhaal kloppend te krijgen. Het was voor ons daardoor ook erg leuk, om op die manier ons liefdesverhaal te delen. Tijdens de ceremonie ging het ook echt over ons en bleek dat Wijbrand goed doorhad hoe wij zijn en wat wij belangrijk vinden. Erg knap om zo'n kloppend verhaal terug te horen, met de juiste dosis humor en luchtigheid. Echt iets om nooit meer te vergeten, waarvoor enorm bedankt! Lieve groet, Rosanne en Benjamin Hak


Suus & Erik   *****

Nooit hadden we gedacht een trouwambtenaar te vinden die al onze wensen (en dat waren er nogal wat) kon waarmaken. Maar Wijbrand is het gelukt. Wat hebben we een fantastische ceremonie gekregen. Precies zoals we hem droomden. Wijbrand heeft een grote gouden strik gedaan om alles wat we met hem deelden en maakte daar een enorm feest van. Van schitterende momenten van ontroering en liefde via heerlijke luchtige humor waarbij zelfs onze gasten niet gespaard bleven. We hebben er bijna geen woorden voor. Lieve Wijbrand, na afloop hebben we ontzettend veel complimenten over je gehad. Iedereen had het de hele dag over die onwijs leuke trouwambtenaar. Dankjewel! Jij hebt onze dag onvergetelijk gemaakt. Liefs van Suus en Erik.


Sander & Nadja   *****

Wij hebben op 22 april 2022 ons ja-woord gegeven en hadden Wijbrand als onze trouwambtenaar. Toen hij voor het eerst bij ons kwam was er al heel snel een vertrouwd gevoel, waardoor wij dachten: "Dat komt wel goed!" En zo was het. Wat kan Wijbrand mooi, romantisch, humoristisch en vol gevoel vertellen. Wij willen hem zeker aanbevelen want wat jullie wensen ook zijn, hij weet er wel raad mee. Wij hebben tijdens onze ceremonie ontzettend gelachen en Wijbrand heeft ervoor gezorgd dat de kids ook bij de ceremonie werden betrokken. Voor ons is het een super mooi moment in ons leven om aan terug te denken. Nogmaals erg bedankt Wijbrand! Het was Fantastisch!Esther & Menno   *****

"Als ik ooit ga trouwen wil ik ook hem!", was de eerste reactie na de huwelijksceremonie van een vriendin, en terecht! Wat hebben we genoten van de ongedwongen en ontspannen ceremonie. Humoristisch en toch ook waardig. Wijbrand is erg betrokken en neemt de tijd om het liefdesverhaal zo puur mogelijk in kaart te brengen. Om alle emoties naar de oppervlakte te krijgen, ook al had je je voorgenomen het daar niet over te hebben. Respect en oprechte interesse voor mensen met welke achtergrond dan ook sieren hem. Oprechte waardering voor ons als Jehova's Getuigen was merkbaar door de hele ceremonie heen. Wij zijn ontzettend dankbaar voor dit onvergetelijke moment! Nogmaals dank en succes met alle aankomende bruidsparen! Dankbare groeten van Esther en Menno


Stefan & Jetske   *****

Wauw, wat hebben wij een prachtige ceremonie gehad! Wijbrand heeft ons veel tips gegeven en ons begeleid waar dit nodig was. Door deze tips hebben we enorm kunnen genieten van de ceremonie, waarbij er een mooie balans was tussen humor en romantiek ;). We hebben achteraf veel complimenten ontvangen over de ceremonie. Bedankt Wijbrand! Wij hebben het er nog dagelijks over hoe speciaal de ceremonie was.


Mireille & Timo   *****

Toen wij in aanloop naar onze bruiloft na dachten over een trouwambtenaar hebben wij ons niet gerealiseerd hoe belangrijk deze rol daadwerkelijk is. Terugkijkend zijn we enorm blij dat we voor Wijbrand hebben gekozen. Wijbrand heeft onze ceremonie echt gemaakt. Met een ongekend gevoel voor humor, maar ook met een serieuze, liefdevolle kant heeft hij onze ceremonie vorm gegeven. Hij is erin geslaagd onze gesprekken te vertalen in een persoonlijk verhaal. Het leek voor de gasten wel alsof hij ons al jaren kende! Toen we voor Wijbrand kozen maakten we een fantastische beslissing. Onze gasten hebben het nog vaak over de fantastische dag die we op de Bronckhorst Hoeve hebben gehad. Daarbij wordt bijna altijd die fantastische trouwambtenaar specifiek genoemd. Wat was het bijzonder. Wijbrand, nogmaals enorm bedankt!


Simone & Harald   *****  

Misschien wel de leukste trouwambtenaar van Nederland? Nou, voor ons wél!

Wij waren op zoek naar een trouwambtenaar en op zo’n beetje alle online plekken dook Wijbrand op en dat deed hij op de meest positief denkbare manieren mét heel wat mooie reviews. Nog geen 15 minuten na onze eerste e-mail hadden we Wijbrand al aan de telefoon en na een videogesprek op een doordeweekse avond, waarbij hij alle tijd nam om ons te leren kennen en heel wat mogelijkheden te schetsen voor onze bruiloft, wisten wij het zeker: Wijbrand is onze trouwambtenaar! En wat heeft hij er een feest van gemaakt. Niet alleen wij kregen een ceremonie die ons paste als op maat gemaakte kleding, maar ook onze gasten werden nauw betrokken bij ons mooiste moment. Lieve Wijbrand, we zijn je zó dankbaar dat je al onze wensen en ideeën om hebt weten te zetten in onze gedroomde ceremonie. Dit gaan we never-nooit-niet vergeten. We hopen dat je nog heel veel bruidsparen de dag van hun leven mag gaan bezorgen. Wij gaan je bij iedereen die we kennen aanbevelen en voor degene die dit nu leest: Niet twijfelen! Bel Wijbrand. Hij is misschien écht wel de leukste trouwambtenaar van Nederland! Simone en Harald.


Heloise & Luca   *****

Wauw! Wat was het een geweldige dag! Mede dankzij jouw ceremonie, want wat was die geweldig. We hebben niet normaal veel complimentjes over jou gekregen. Iedereen vond dat je het ontzettend persoonlijk had gemaakt, het heel relaxed deed met de nodige grappen. Precies hoe wij het wilden. We hebben het idee dat we ontzettend veel geluk met jou hebben gehad. We hebben nog nooit zo’n leuke trouwambtenaar gezien!


Melanie & Louis   *****

Lieve Wijbrand, Dankjewel! We hebben echt een hele leuk dag gehad, mede dankzij jou. De ceremonie was precies zoals we wilden, Wijbrand, bedankt voor deze hele mooie dag. We kunnen iedereen aanraden om jou als trouwambtenaar uit te kiezen.


Stephan & Gaby   *****

Lieber Wijbrand, Was hast du uns bei der Erneuerung unseres Eheversprechens genießen lassen. Ganz oben auf dem Euromast für die nächsten 25 Jahre noch einmal Ja zueinander sagen… Du bist ein Profi, der aus seinem Herzen spricht und damit treffen deine Worte jedes Mal ihr Ziel. Es war unvergesslich schön, dies auf diese Weise erleben zu dürfen. Der ganze Vorprozess war angenehm. Unser Gespräch in Bonn und die vielen Telefon- und Videoanrufe. Deine Hilfe bei der Organisation des Euromast war auch fantastisch. Dank dafür! Wir können jedem Brautpaar – überall auf der Welt – empfehlen, Dich als Zeremoniesprecher / Standesbeamter zu wählen. Bleibe so wie du bist!


Laura & Bart   *****

Lieve Wijbrand, Bedankt voor de onvergetelijke, persoonlijke, emotionele en vrolijke ceremonie!  We hebben genoten van iedere minuut!Gerty & Maurice   *****

Mede dankzij Wijbrand was onze trouwdag een onvergetelijke dag! Prima voorbereid gingen we deze dag in en met alles afgestemd op onze wensen heeft hij er werkelijk een prachtige ceremonie van gemaakt. Zelfs de kinderen kregen een leuke rol in het hele gebeuren ! Bedankt voor deze onvergetelijke dag!


Job & Diane   *****

Onze huwelijksdag was geweldig, met een prachtige, humoristische plechtigheid die precies bij ons paste. Wijbrand heeft zowel een lach als een traan los weten te krijgen (gelukkig meer lach) en zo de dag het perfecte randje gegeven dat ieder bruidspaar als herinnering wil hebben. Wijbrand, nogmaals enorm bedankt dat jij onze trouwambtenaar was die dag, en we hopen dat je nog veel meer paren op zo’n ongedwongen, plezierige wijze het bootje in kan laten gaan! Het was fantastisch.


Bob & Romanna   *****

Mocht je twijfelen om je laten trouwen door Wijbrand, dat is NIET nodig! Wij zijn bij hem terecht gekomen doordat een pastor waar we ons eerst door wilden laten trouwen zijn afspraken niet nakwam. Hierdoor hadden we weinig vertrouwen in een ander persoon maar Wijbrand heeft ons vertrouwen terug gewonnen! De ceremonie was heel persoonlijk en door zijn mooie woorden kwamen onze karakters goed naar boven. Iets dat bewonderenswaardig is als je maar een paar gesprekken met iemand hebt gehad. Er werd veel gelachen tijdens de toespraak van Wijbrand en dat vonden we ook heel fijn want we waren allebei toch wel nerveus. Bij deze van oorsprong Rotterdammer, is het goed om op een directe manier aan te geven wat je graag wél en niet wilt tijdens de ceremonie en dit is fijn communiceren. Wijbrand, we willen je bedanken voor je prachtige woorden op onze speciale dag en we zullen je altijd aanbevelen bij anderen. Hadden we alle woorden maar op film, want het was te prachtig om allemaal in één keer goed te kunnen laten bezinken.


Nicole & Jeffrey   *****

Wat hebben wij, en onze gasten, gelachen op onze bruiloft. Wijbrand wist ons tijdens onze ceremonie precies neer te zetten zoals we zijn. Hij heeft onze wensen en ons persoonlijke verhaal vertaald in een grappige, ongedwongen en hele mooie ceremonie die heel goed bij ons paste. We hadden ons geen betere ceremonie kunnen wensen. Ook tijdens de voorbereidingen voor onze bruiloft heeft Wijbrand ons heel goed begeleid en fijn mee gedacht. Zo heeft hij heel leuk meegedacht hoe onze kinderen bij de ceremonie te betrekken. Bij vragen konden we altijd contact op nemen en kregen we altijd snel antwoord. Wij hebben Wijbrand ervaren als een spontane, open man die echt iets moois en persoonlijks van je bruiloft wil maken.


Isabel & Marc   *****

Wij kijken met heel veel plezier terug op onze trouwceremonie. Onze trouwambtenaar, Wijbrand van der Sande kunnen wij iedereen met trouwplannen van harte aanbevelen. Hij heeft ons een onvergetelijke trouwceremonie bezorgd, met een heel persoonlijk verhaal. De tekst van de ceremonie heeft hij ook op papier gezet, zodat je de ceremonie zo vaak als je wilt kunt terug lezen.


Nicole & Jurriën   *****   

Door jou zijn wij lachend in het huwelijk gestapt! Bij het kennismakingsgesprek, moesten we al lachen, dat moest dus goed komen op onze trouwdag. Wij wilden graag dat onze dochters niet vergeten werden op onze dag. Met een spannend verhaaltje, dat Wijbrand stiekem de hamer van de burgermeester had meegenomen, mochten ze het huwelijk van papa en mama met een harde klap op de tafel bevestigen! Ook wilden we graag een informele korte toespraak, omdat wij niet zo ”romantisch’ zijn legde Wijbrand het ons haarfijn even uit: Wat betekent romantiek? Of romantisch zijn? Al onze gasten moesten heel hard lachen, want ze herkenden ons er helemaal in. Door de ceremonie was er gelijk al een ontspannen sfeer en dat hebben we de hele dag zo gehouden. Wijbrand, ontzettend bedankt. Wat hebben wij en onze gasten genoten van onze ceremonie. We hebben nog veel complimenten voor jou in ontvangst mogen nemen, die krijg je nu van ons door.


Mariëtte & Peter   *****

…Of we een recensie willen schrijven… Natuurlijk willen we dat, want onze ceremonie was precies wat we wilden. Na een gezellig voorgesprek volgde de ceremonie op onze grote dag. Ongedwongen sfeer en ruimte om te lachen. We vroegen om een niet te statische ceremonie en dat is goed gelukt. Het was gezellig en we werden als bruidspaar beschreven zoals we zijn. Voor ons was het belangrijk dat ons kleine hummeltje van 1,5 jaar, tijdens de ceremonie, er gezellig bij kon zijn. Wijbrand zorgde ervoor dat de kletspraatjes van de kleine een toevoeging hadden tijdens de ceremonie. Wij zijn blij dat we jou hebben gekozen, matchte perfect! Bedankt voor deze waardevolle bijdrage aan onze grote dag!


Joyce & Peter   *****

Wij kijken ontzettend positief terug op de dag van ons huwelijk. Wijbrand was onze trouwambtenaar. Het verhaal dat hij vertelde over onze ontmoeting, leven, normen en waarden en de liefde voor elkaar was prachtig en op een hele mooie wijze overgebracht. Wijbrand heeft zeker een talent en hoe mooi is het dat hij deze kunst overbrengt in zijn vak als trouwambtenaar. Hij heeft energie, is positief, luistert goed en maak alles wel losjes. Wij hebben ook daarom voor jou gekozen! Veel complimenten hebben we gekregen van onze familie en vrienden over zijn speech. Wij willen je nogmaals bedanken Wijbrand. We zullen je altijd dankbaar zijn, en weten zeker dat jij heel veel andere mensen ook blij gaat maken!Sam & Peet   *****

Wijbrand is een warme persoonlijkheid, die op geheel eigen wijze het ambacht van trouwambtenaar uitoefent. Met humor, emotie en inlevingsvermogen verfraait hij de dag die voor velen de mooiste van hun leven zal zijn. Onze trouwdag was niet af geweest zonder zijn inbreng, waarin de warmte voelbaar was voor alle aanwezigen, niet in de minste plaats voor mij en mijn Samantha. Je wist in jouw woorden onze essentie van liefde te vangen en dat is iets dat wij ontzettend hebben gewaardeerd. Wij zullen altijd met warmte terugdenken aan die perfecte dag, met een grote smile op ons gezicht. Het is onze wens dat jij nog vele echtparen mag verblijden met jouw mooie woorden, kwinkslagen en humor. Je bent een vakman, die wij aan iedereen aan kunnen raden die wil gaan trouwen.


Maria & Serge   *****

Met veel plezier denken wij terug aan onze speciale dag; mede mogelijk gemaakt door Wijbrand! Vanwege het ‘internationale karakter’ van ons huwelijk was het ongetwijfeld geen gemakkelijke opgave voor Wijbrand. Hij manoeuvreerde zich echter moeiteloos en bracht ons liefdesverhaal met veel passie, humor en inlevingsvermogen ten overstaan van onze gasten in het Nederlands, Engels én het allerbelangrijkste deel (het ja-woord) op ons verzoek zelfs volledig in het Russisch! Alles is bespreekbaar en niets is onmogelijk met deze trouwambtenaar. Wij willen Wijbrand langs deze weg nogmaals bedanken voor een fantastische ceremonie en een onvergetelijke dag!


Wendy & René   *****

Wat een geweldige ervaring, wat een mooie humoristische ceremonie. Als de slagroom op een taart. Ben je op zoek naar een betrokken, vrolijke, humoristische spreker, zoek dan niet verder! Wijbrand maakt er een onvergetelijke ceremonie van, die niet lang genoeg kan duren.  Wat een vakman!


Maaike & Silvester   *****

Op 21 december 2017 gaven wij elkaar, vlak voor Kerst, het jawoord. De kerstsfeer in Slot Doddendael was al heel bijzonder, maar wat het voor ons nog specialer maakte, was dat Wijbrand onze trouwambtenaar was. We hadden ons namelijk geen betere kunnen wensen! Wijbrand maakte onze huwelijksvoltrekking heel persoonlijk en anders dan anders, precies zoals wij wensten. Hij nam ons en onze gasten mee in zijn verhaal. Wijbrand is een geboren spreker. Soms waren wij tot tranen geroerd, om vervolgens weer in lachen uit te barsten. De woorden van Wijbrand waren oprecht en daardoor steeds opnieuw treffend. Deze maakten emoties los, die wij ons zullen blijven heugen. Wijbrand, dankjewel dat je ons huwelijk zó bijzonder maakte. Voor altijd dankbaar...


Emmy & Robin   ***** 

Wij zijn ontzettend blij dat Wijbrand onze trouwambtenaar was. Hij heeft ons ‘liefdesverhaal’ op een super mooie, respectvolle en onvergetelijke wijze gebracht. Ook van gasten hebben we hier veel complimenten over gekregen. Wijbrand is een talentvolle spreker. Hij weet zijn publiek te enthousiasmeren en aan het lachen te krijgen en tegelijkertijd een mooie boodschap over te brengen. Wijbrand heeft tijdens de (gezellige en informele) kennismaking goed naar ons verhaal geluisterd. Hij heeft onze persoonlijkheden, onze liefde en onze normen en waarden op geloofsgebied weten te verwerken in de huwelijksceremonie. Humor mocht niet ontbreken en dit is meer dan gelukt! Met een traan én een lach kijken wij terug op onze huwelijksceremonie. Wijbrand, nogmaals bedankt! Jouw verhaal was een waardevolle bijdrage aan onze fantastische trouwdag!


Judith & Frank   *****

Op 1 juni 2018 hadden wij de eer dat Wijbrand, als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand, ons huwelijk mocht voltrekken. Zijn naam zong al rond in het ‘trouwwereldje’, maar na het prettige voorgesprek wisten wij het zeker: die ceremonie zit snor! En wat heeft hij er een feest van gemaakt. We wilden humor, we kregen humor. We wilden romantiek, we kregen romantiek. We wilden een lach en een traan, we kregen een lach en een traan. Het heeft er toe geleid dat zowel wij, als onze gasten met heel veel plezier terug denken aan een heerlijke dag met een geweldige ceremonie.